Een geluk bij een ongeluk?

Je hebt soms van die fases in je leven waardoor het lijkt alsof het ene ongeluk het andere roept. Dit overkwam Lotte (31). Het begon allemaal in augustus 2016.


Lotte en haar man Harald hebben na een plotseling verlies van haar schoonvader vakantie wanneer Lotte hevige buikpijn krijgt. In eerste instantie denkt Lotte dat deze pijn ontstaan is vanwege de ziekte van Crohn. Een chronische ziekte waardoor Lotte in het verleden al vaak hevige ontstekingen in haar darm heeft doorgemaakt.
Lotte beland op de spoedeisende hulp, waar ze een hoge ontstekingswaarde constateren. Dit zou kunnen duidden op een opvlamming van Crohn.
Toch heeft Lotte al het gevoel dat dit anders is dan de vorige keren.

Wanneer ze net haar man en ouders uitgezwaaid heeft, omdat de volledige uitslagen toch nog wel even op zich zouden laten wachten, wordt er door een arts medegedeeld dat er een deel van haar darm is gaan lekken waardoor er zich nu een abces in haar buik gevormd heeft. Met spoed moet Lotte geopereerd worden!

Een stoma blijft haar bespaard maar een groot litteken over haar buik is wat achterblijft.

Terwijl Lotte nog herstellende is van de operatie, de nodige nachtmerries en onzekerheid doormaakt, krijgt haar vader een hersenbloeding. Dagenlang reizen ze op en neer naar het ziekenhuis in Zwolle.
Er werd veel van ze gevraagd in deze periode. Het is zowel lichamelijk als mentaal zwaar. Toch proberen ze ondanks alles het jaar goed af te sluiten.

Voor de operatie was Lotte werkzaam in de sportschool. Zodra het mag pakt ze dit dan ook weer op en besluit om samen met wat collega’s van haar man de Mont Ventoux op te fietsen. Deze missie slaagt op 10 juli 2017!

Niet lang daarna werd er ook een andere “missie volbracht”. Lotte blijkt namelijk in verwachting!

Hoera! Een baby op komst.

Op 14 april 2018 wordt er een klein meisje genaamd Nora geboren.
Lotte (& Harald) kunnen na 9 maanden spugen hun geluk niet op!
Moeder en dochter doen het hartstikke goed en mogen vlot naar huis. Genieten! Toch?

Terwijl de kraamhulp de verloskundige na de laatste check, die overigens geen bijzonderheden liet zien, uitzwaait begint Lotte zich ineens ziek te voelen. Dus wanneer de kraamhulp weer binnenkomt doet deze dan ook opnieuw wat controles. Lotte blijkt ineens hoge koorts te hebben.
Via de huisarts wordt er een ambulance gestuurd.
Bij aankomst van de ambulance zakt Lotte door haar benen.

In het ziekenhuis blijken er meerdere waarden afwijkend. Lotte wordt zieker en zieker. Artsen vinden het niet verantwoord om haar op de kraamafdeling te houden dus wordt ze overgeplaatst naar de Intensive Care.

” Ze wisten niet of ik het einde van de dag zou halen.”

Lotte wordt emotioneel als ze me vertelt dat het heel slecht met haar ging. “De artsen vonden dat we familie moesten bellen omdat ze niet wisten of ik het einde van de dag zou halen.”

Lotte geeft haar man de opdracht om dan maar wat laatste foto’s van haar en Nora te maken. En zo brengt Nora een tijdje door op de borst bij Lotte. Ondanks dat de artsen nog steeds voor de vraag staan wat Lotte zo ziek maakt zien ze een wonderbaarlijke verbetering terwijl de baby op de borst van haar moeder ligt.

Haar waarden stabiliseren en na twee weken verlaten ze het ziekenhuis zonder te weten wat Lotte nu zo ziek gemaakt heeft. Thuis begint de verwerking. Onder andere door EMDR therapie en een hele positieve kijk op het leven krabbelt Lotte weer op.

En nu? Nou dit! Een stralende mama met een prachtige dochter.
Lotte vond het belangrijk om haar verhaal te delen en wil ons allemaal laten inzien dat bepaalde situaties je sterker maken. En dat litteken op haar buik, “peanuts”! Ze leeft!

Lotte, volledig in de Flaws on Fleek vibe! Weg met de taboe op ziektes, aandoeningen, verminkingen en uiterlijke verschillen. Dankjewel!

Liefs,

VEER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *